Beauty trendwatcher Lizet van Triet vertelt haar ervaring met Kaqun.

  • Geplaatst op
Beauty trendwatcher Lizet van Triet vertelt haar ervaring met Kaqun.

De laaiend enthousiaste Kaqun spa-bezoekers kwamen vanuit alle windstreken naar Boedapest om te profiteren van de zuurstofbaden. Zij spraken Esthé-influencer Lizet van Triet tijdens haar bezoek aan het centrum regelmatig aan om te vertellen over hun ervaringen. Zij vertelt in haar artikel over haar ervaring.

 

Beauty trendwatcher Lizet van Triet schrijft:

 

"Drie maal per dag vijftig minuten in bad. En dat maar liefst twee weken lang. Dit is het wat het kuren inhoudt in het Óbuda Centrum in Boedapest, Hongarije. Het wordt eventueel gecombineerd met massages met zuurstofgel. Het resultaat: een zijdezachte huid. Daarnaast bevatten de lichaamscellen meer zuurstof, aldus medisch directeur dokter Sandor Külin: “En dat is gezond voor zowel je huid als voor allerlei processen in je organen en spieren.”

Meer zuurstof in je lichaamscellen komt je gezondheid ten goede, aldus de zeer gedreven en betrokken arts tijdens een lezing voor de geïnteresseerde kuuroord- bezoekers. Deze laaiend enthousiaste spa- bezoekers kwamen vanuit alle windstreken naar Boedapest om te profiteren van de zuurstofbaden. Zij spraken Esthé-influencer Lizet van Triet tijdens haar bezoek aan het centrum regelmatig aan om te vertellen over hun ervaringen. Zij vertelt over haar ervaring.

 

VERBETERING DROGE HUID

Het eerste wat me na aankomst in Boedapest opviel, was mijn droge huid. Het vroor dat het kraakte, zowel in Nederland als in Hongarije, en ik had geen bodylotion bij me. Dat was iets wat ik onmiddellijk wilde kopen. Er was echter niet meteen tijd voor, want het eerste bad stond ’s morgens vroeg al gepland. Na een korte wandeling werd allereerst mijn bloeddruk en het zuurstofgehalte gemeten en uitleg gegeven over het baden. Het is de bedoeling dat je driemaal per dag in alle rust een bad van vijftig minuten neemt. Door middel van apparatuur in de kelder van het gebouw wordt via een speciaal procedé het zuurstofgehalte van het leidingwater verhoogd. Hierdoor behoudt dit water bovendien gedurende die tijd een continue aangename temperatuur van bijna 38 graden Celsius. Via zogenaamde diffusie bereikt de zuurstof alle cellen van het lichaam. Na afloop van elk bad voelde ik me heerlijk uitgerust. De geplande aankoop van de bodylotion was dan ook niet meer nodig. Het bleek dat de hoeveelheid zuurstof in mijn huid zowel van binnenuit als met de zuurstof-gel van buitenaf vermeerderde, waardoor mijn huid zeer zacht aanvoelde. Nog steeds - twee maanden na het bezoek aan het kuuroord - krijg ik van mijn omgeving te horen dat mijn huid er zo mooi uitziet en zo zacht aanvoelt.

 

ZUURSTOFWATER

Naast het dagelijks baden kreeg ik ontspannende massages. Daarbij werd met zuurstofgel gemasseerd, waardoor spierpijn en spierknopen verminderden. (Lees hier het onlangs verschenen artikel over masseren met de zuurstofgel)

Daarnaast kreeg ik het advies om dagelijks anderhalve liter zuurstofwater te drinken. Dat heb ik nog een maand lang gedaan. In het begin had ik last van lichte hoofdpijn, volgens de arts komt dat doordat de afvalstoffen loskomen. Dokter Sandor Külin: “Niet alleen is het zuurstofgehalte in het bloed van belang, daarnaast is de hoeveelheid zuurstof in de cellen nog wezenlijker omdat alleen dan de cel voedingsstoffen kan opnemen.” Hij vervolgt: “Regelmatig gebruik ontgift, vernieuwt weefsel, geeft energie en verhoogt de prestatie: dit water verbetert de kwaliteit van leven. Uiteraard in combinatie met een gezonde lifestyle.” De gynaecoloog heeft zijn spreekuur - nog steeds ook voor zijn gynaecologische patiënten - vlakbij het spacentrum. Daarnaast bezoekt hij deze spa regelmatig en komen veel van de cliënten bij hem met vragen over hun gezondheid.

 

ÓBUDA CENTRUM

De door dokter Külin georganiseerde lezing werd door spa-bezoekers uit Amerika, Singapore (Celine Ng; zie foto), Duitsland, Frankrijk en uiteraard uit Nederland gevolgd. Hij beklemtoonde dat het zuurstofwater niet als therapie gebruikt mag worden voor welke ziekte dan ook. Wel verbetert het volgens hem de gezondheid van binnenuit: “Het water helpt het lichaam beter functioneren doordat je de basale stoffen zo aan kan vullen.”

Doordat zuurstof volgens de wet geen geneesmiddel is, kan er in Europa geen wetenschappelijk onderzoek over gepubliceerd worden. De arts: “Wel blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, dat door de regering in Singapore is uitgevoerd, dat het baden helpt bij de behandeling van mensen met chronische ziekten zoals diabetes.” Tijdens mijn bezoek zochten diverse spabezoekers contact met me om te vertellen wat het zuurstofwater met hen had gedaan. Zij waren zo blij met hun verbeterde gezondheid, dat ze dat wel van de daken wilden schreeuwen.

 

VIER WEKEN

Verschillende mensen komen hier jaarlijks twee weken kuren. Anderen komen zelfs per jaar drie maal achter elkaar en wisselen het twee weken kuren af met een periode van rust (waarbij zij
wel het zuurstofwater blijven drinken). Helemaal bijzonder is het verhaal van Nadége Perrod.
Deze van oorsprong uit Frankrijk afkomstige Amerikaanse verhuisde met haar gezin voor een jaar naar Hongarije om daar te kunnen kuren. Vanwege haar in 2011 geconstateerde borstkanker kreeg zij een chemokuur en werd zij geopereerd. Ze had bovendien weinig energie over. Maar zij gooide haar leefstijl resoluut om, stopte met haar baan en werkt nu als Tai-Chi docent. Na vanaf 2016 zes kuurbehandelingen gevolgd te hebben, voelde zij zich als herboren en had ze zelfs geen rollator meer nodig. Andere spa-bezoekers vertelden soortgelijke verhalen. En dat was voor mij gelijk het lastige: ik wil voor Esthé geen Jomanda-achtige verslag schrijven, maar schrijven vanuit mijn eigen ervaring. En die is positief, zeker omdat uit wetenschappelijk onderzoek wél blijkt hoe belangrijk zuurstof in met name de cellen is om langer gezond en vitaal te blijven..."

Copyright 2020 KAQUN Powered by Lightspeed
iDEAL PayPal SOFORT Banking Visa Maestro Bancontact / Mister Cash MasterCard Belfius American Express KBC
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »