Waarom is water drinken belangrijk voor, tijdens en na het sporten?

  • Geplaatst op
  • 1
Waarom is water drinken belangrijk voor, tijdens en na het sporten?

Omdat je tijdens het sporten extra vocht verliest als gevolg van een versnelde ademhaling en zweten, is uitdroging een risicofactor tijdens en na een inspannende activiteit.

Het menselijk lichaam bestaat voor 75% uit water. Water is samen met zuurstof het belangrijkste element om te kunnen leven en bestaan. Door middel van zweten, plassen en ademen raken we dagelijks 1,5 tot 2 liter vocht kwijt. Het lichaam is niet in staat om zelf water aan te maken. We moeten die reserves continue aanvullen om niet uit te drogen.

 

Omdat je tijdens het sporten extra vocht verliest als gevolg van een versnelde ademhaling en zweten, is uitdroging een risicofactor tijdens en na een inspannende activiteit. En hoe minder vocht aanwezig in het lichaam, hoe trager de lichaamsprocessen verlopen. Het drinken van water kun je vergelijken met een waterrad. Hoe meer water er aangevoerd wordt, hoe gemakkelijker het waterrad gaat draaien en hoe effectiever het rad kan worden ingezet. Zo werkt dit ook bij het lichaam. Bij het drinken van voldoende water zullen je cellen, je spieren, je hart en je hersenen makkelijker werken en zal je beter presteren. De arts in dit filmpje laat dit zien.

 

Het drinken van genoeg water voor, tijdens en na het sporten is dus van essentieel belang.

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2020 KAQUN Powered by Lightspeed
iDEAL PayPal SOFORT Banking Visa Maestro Bancontact / Mister Cash MasterCard Belfius American Express KBC
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »