Hoe is de naam KAQUN ontstaan?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe is de naam KAQUN ontstaan?

KAQUN (kaa-koen), waar komt deze naam vandaan? En heeft het een bijzondere betekenis? Lees het in dit artikel.

De film Cocoon is een Amerikaanse komedie-sciencefictionfilm uit 1985 onder regie van Ron Howard. De productie won de Academy Awards voor beste visuele effecten en beste acteur (Don Ameche). Na het zien van deze film vond de oprichter van KAQUN dat het KAQUN Water zo dicht in de buurt komt van het zwembadwater uit de film, dat hij zijn eigen Hongaarse draai heeft gegeven aan de naam. Zo is de naam KAQUN ontstaan.

 

Het verhaal

De Sammy Shores Retirement Community is een woongemeenschap die bejaarden voorziet van onderdak, maaltijden en dagelijkse begeleide activiteiten. Ernaast bevindt zich een groot, leegstaand huis met een binnenzwembad en een flink landgoed eromheen. Drie oude mannelijke bewoners, Art Selwyn (Don Ameche), Ben Luckett (Wilford Brimley) en Joe Finley(Hume Cronyn) zien hierdoor regelmatig kans om het huis binnen te sluipen en gebruik te maken van het zwembad.

 

De zaken van schipper Jack Bonner (Steve Guttenberg) lopen niet best, maar daar komt verandering in wanneer een viertal personen onder leiding van Walter (Brian Dennehy) zich bij hem meldt. Ze willen hem en zijn boot 27 dagen huren om op een specifieke plek in de zee te gaan duiken. Art, Ben en Joe daarentegen zien het viertal met lede ogen aankomen, want naast de boot wordt ook het huis met 'hun' zwembad afgehuurd. Ze besluiten stiekem toch te blijven gaan zwemmen wanneer de duikexpeditie op pad is. Er liggen niettemin inmiddels een aantal lichaamsgrote, steenachtige voorwerpen in het water. Terwijl ze in het bad liggen, voelen ze zich tot hun verbazing ineens met de seconde fitter en vitaler worden. Als ze 's avonds thuiskomen, verrassen ze hun vrouwen met fikse erecties. Bens rijbewijs is net afgenomen omdat zijn ogen te slecht waren geworden, maar die verbeteren nu weer en Joe's pas ontdekte kanker is volledig verdwenen. Omdat dit allemaal met het zwembad te maken moet hebben, gaan ze vanaf dan elke dag zwemmen en worden de drie het energieke middelpunt van de woongemeenschap.

 

Schipper Bonner ziet de opgedoken 'stenen' alleen stevig ingepakt en is razend nieuwsgierig wat dit nu precies zijn. De aantrekkelijke duikster Kitty (Tahnee Welch) probeert hem wijs te maken dat het enorme, zeldzame slakkenhuizen zijn die ze voor veel geld aan een museum gaan verkopen. Dat dit niet waar is, merkt Bonner wanneer hij stiekem door het sleutelgat kijkt als Kitty zich op haar kamer staat uit te kleden. Ze trekt namelijk niet alleen haar kleren uit, maar haar hele menselijke lichaam blijkt een vermomming. Walter en zijn drietal helpers zijn aliens. Bonner wil er in paniek vandoor, maar realiseert zich dat hij midden op zee zit. Hij laat zich kalmeren door Walter die hem uitlegt dat ze geen kwaad in de zin hebben en wat er aan de hand is.

 

Het viertal komt van de planeet Antarea. Hun soort had 10.000 jaar geleden een vestiging op Aarde, maar deze bleek een ongelukkige keus: hun woonplaats Atlantisverzonk en de Antareanen vluchtten met hun schepen de ruimte in. Ze hadden alleen niet genoeg ruimte voor iedereen, zodat ze een aantal van hun soortgenoten in cocons in zee achterlieten om die later op te halen. Dat komen de vier nu doen. Het zwembad waarin ze hen leggen, is opgeladen met geneeskrachtige energie, zodat ze kunnen aansterken om de ruimtereis te overleven.

 

Tijdens één van hun zwembeurten worden Art, Ben en Joe betrapt door Walter. Ze gaan snel weg en mijden het bad een tijd, maar merken dat ze snel weer strammer en vermoeider worden. Ben is bang dat Joe's kanker ook terugkomt en gaat daarom met Walter praten. Die stemt erin toe dat de drie blijven zwemmen. Ze mogen alleen niet aan de cocons komen én ze moeten strikt geheimhouden wat er in het zwembad gebeurt. Dit lekt toch uit. Ze nodigden namelijk hun vriend Bernie Lefkowitz (Jack Gilford) uit om ook te komen zwemmen, maar die vindt de verjongingskrachten tegennatuurlijk en schreeuwt dit boos door de eetzaal, waardoor iedereen kan horen dat het zwembad een soort Fontein van de Eeuwige Jeugd is. Daarop bestormen de bewoners van de woongemeenschap massaal het zwembad. Hierdoor is in een mum van tijd de geneeskrachtige energie eruit. De bewoners van verschillende cocons sterven omdat er ruw met hun behuizingen wordt omgesprongen. Walter heeft een enorm probleem want hij kan zijn te zwakke soortgenoten nu niet meenemen...

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2020 KAQUN Powered by Lightspeed
iDEAL PayPal SOFORT Banking Visa Maestro Bancontact / Mister Cash MasterCard Belfius American Express KBC
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »