Wat is de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid water?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid water?

Wist je dat het menselijk lichaam voor 75% uit water bestaat? Water is een zeer bijzondere stof. Het vormt namelijk het hoofdbestanddeel van de cel. Dit water bevindt zich in ons hele lichaam.

Wist je dat het menselijk lichaam voor 75% uit water bestaat? Door middel van zweten, urineren en ademen raken we dagelijks 1,5 tot 2 liter vocht kwijt. Het lichaam is niet in staat om zelf water aan te maken. We moeten die reserves continue aanvullen om niet uit te drogen. Uitdroging is de basis van veel gezondheidsproblemen zoals onder andere ook huidveroudering. Water is een zeer bijzondere stof. Het vormt namelijk het hoofdbestanddeel van de cel. Dit water bevindt zich in ons hele lichaam. Het zit in onze cellen, maar ook in de ruimte tussen de cellen en in je bloed en je lymfe. En doordat water een oplossend vermogen heeft, kan het veel stoffen naar andere plekken in ons lichaam transporteren. Dit proces is heel belangrijk om je lichaam goed te laten functioneren.

 

 

Bekijk het filmpje en ervaar welk effect te weinig water drinken op ons lichaam heeft.

 

Het drinken van water kun je vergelijk met een waterrad. Bekijk het filmpje voor meer informatie. Hoe meer water er aangevoerd wordt, hoe soepeler het waterrad gaat draaien en hoe effectiever het rad kan worden ingezet. Zo werkt dit ook bij het lichaam. Hoe meer water je drinkt, hoe soepeler het lichaam zal werken en hoe effectiever het lichaam ingezet kan worden. Zodra je water drinkt en het in je lichaam komt, gaat het treintje rijden en zet het bij al je organen wat water af zodat zij goed kunnen functioneren.

 

 

Advies: 30 ml water per kilo lichaamsgewicht per dag. Dit betekent bij een gewicht van 60 kilo dagelijks een hoeveelheid water van 1,8 liter.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2020 KAQUN Powered by Lightspeed
iDEAL PayPal SOFORT Banking Visa Maestro Bancontact / Mister Cash MasterCard Belfius American Express KBC
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »