Waarom is water zo belangrijk voor ons lichaam?

  • Geplaatst op
  • 0
Waarom is water zo belangrijk voor ons lichaam?

"Chronische, onopzettelijke uitdroging is de basisoorzaak van de meeste pijn en degeneratieve ziekten in het menselijk lichaam."

Water is samen met zuurstof het belangrijkste element om te kunnen leven en bestaan. Het menselijk lichaam bestaat voor 75% uit water. Door middel van zweten, plassen en ademen raken we dagelijks 1,5 tot 2 liter vocht kwijt. Het lichaam is niet in staat om zelf water aan te maken. We moeten die reserves continue aanvullen om niet uit te drogen. Uitdroging is de basis van veel gezondheidsproblemen zoals onder andere ook veroudering. Doordat water een oplossend vermogen heeft kan het veel stoffen naar andere plekken in het lichaam transporteren. Dit proces is heel belangrijk om je lichaam goed te laten functioneren.

 

Het drinken van water kun je vergelijk met een waterrad. Hoe meer water er aangevoerd wordt, hoe gemakkelijker het waterrad gaat draaien en hoe effectiever het rad kan worden ingezet. Zo werkt dit ook bij het lichaam. Hoe meer water je drinkt, hoe gemakkelijker het lichaam zal werken en alle processen verlopen. Zodra je water drinkt en het in je lichaam komt, gaat het treintje rijden en zet het bij al je organen wat water af zodat zij goed kunnen functioneren. Lees hier meer over de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid water per persoon. 

 

 

Literatuur

Meer informatie over het belang van water kun je lezen in het boek "Water het goedkoopste medicijn', een echte aanrader! Hierbij alvast een voorproefje:

 

"Na beëindiging van zijn opleiding aan de St. Mary’s Hospital School van de universiteit van Londen werd Dr. Batmanghelidj werd uitverkozen om daar te werken als arts in zijn eigen opleidingsinstituut. Hij was een van de laatste studenten van Sir Alexander Fleming, de ontdekker van penicilline. Hij vertelt dit om duidelijk te maken dat hij opgeleid is in een wetenschappelijke omgeving.

“Ik ben opgeleid door de beste medische school ter wereld en nu, als resultaat van mijn ontdekking dat water een betere pijnstiller is, een beter astmamedicijn en het beste antihistamine- medicijn dat er is, moet ik een deel van hetgeen ik geleerd heb achter mij laten, om een nieuwe horizon op te bouwen voor de medische wetenschap in de toekomst. Chronische, onopzettelijke uitdroging is de basisoorzaak van de meeste pijn en degeneratieve ziekten in het menselijk lichaam. Het lichaam manifesteert uitdroging op net zoveel manieren als wij, in de geneeskunde, ziekten hebben uitgevonden. Een droge mond is geen signaal van uitdroging en met drinken wachten tot je dorst krijgt, is verkeerd. Dorst moet voorkómen worden Als het lichaam geen water ontvangt en u lijdt pijn, dan is dat een signaal van uitdroging. De mond is niet droog. Pijn in het lichaam is een crisissignaal: het lichaam hunkert naar water. Brandend maagzuur kan worden genezen door het drinken van water. Ik gebruik het woord ‘genezen’ omdat het een signaal van uitdroging is. Als u de uitdroging geneest, zal het ongemak verdwijnen. Ik heb gedurende twintig jaar uitdroging onderzocht op moleculair niveau. Ik heb mijn bevindingen gepresenteerd op diverse conferenties, ook internationaal en gepubliceerd in de belangrijke tijdschriften. Toen ik ontdekte dat de oplossing voor de meeste pijn en ziekteverschijnselen in onze maatschappij geen kaskraker is en dus niet interessant, besloot ik mijn informatie direct naar het publiek over te brengen. Daarom heb ik mijn boek geschreven."

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2020 KAQUN Powered by Lightspeed
iDEAL PayPal SOFORT Banking Visa Maestro Bancontact / Mister Cash MasterCard Belfius American Express KBC
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »