Welke rol heeft zuurstof bij veroudering?

  • Geplaatst op
  • 0
Welke rol heeft zuurstof bij veroudering?

De Duitse arts, Nobelprijswinnaar en biochemicus Dr. H. Otto Warburg (1883-1970) zegt het volgende :

Een goed zuurstofniveau in al onze lichaamscellen is het allerbelangrijkste onderdeel voor onze gezondheid, levensenergie en lichamelijk uithoudingsvermogen. Een voldoende zuurstofniveau merk je direct aan je lichaam omdat zuurstof zorgt voor meer energie, het verbetert het uithoudingsvermogen, de concentratie neemt toe, de vermoeidheid neemt af, het zorgt voor een betere slaap, het leervermogen neemt toe, het geheugen neemt toe, een betere opname van eiwitten, mineralen en vitaminen en……. niet onbelangrijk: het vertraagt het ouderdomsproces”.

 

Zuurstof is het belangrijkste element op aarde. Zonder zuurstof kunnen wij (en al onze cellen) slechts enkele minuten verder leven. Het lichaam bestaat uit miljarden cellen en elke cel heeft zijn eigen functie. Duitse wetenschappers tonen aan bij 5.000 gezonde vrijwilligers dat het zuurstofgehalte afneemt naarmate we ouder worden. Mensen in de leeftijdscategorie van 60 jaar of ouder bleken 30% minder zuurstof beschikbaar te hebben in de cellen. Dat is een belangrijke reden waarom oudere mensen een slechtere conditie hebben ten opzichte van jongere mensen.

 

Hoe ouder we worden, hoe slechter de doorlaatbaarheid van de cellen wordt en hoe troebeler het weefsel rondom de cellen wordt (ph-waarde). Daardoor is het steeds lastiger voor het lichaam om zuurstof en voedingsstoffen op te nemen in de cel en deze om te zetten in energie. Factoren als bijvoorbeeld stress, medicijnen, weinig bewegen, suikers, kant en klare voeding, roken en alcohol zijn grootverbruikers zuurstof in ons lichaam. Door deze factoren zijn het niet alleen de volwassenen vanaf 40 jaar die kampen met een ouder wordend lichaam. Ook bij jongeren en jongvolwassenen is de zuurstofaanvoer soms flink verstoord. De cellen verliezen hiermee hun belangrijkste energiebron.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2020 KAQUN Powered by Lightspeed
iDEAL PayPal SOFORT Banking Visa Maestro Bancontact / Mister Cash MasterCard Belfius American Express KBC
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »